Πληροφορίες για την Κέρκυρα

Η Κέρκυρα


Ξενοδοχείο Κερκυραϊκό Μυστικό - Η Κέρκυρα

Λίγα λόγια γενικά για την Κέρκυρα

Αυτό το νησί δεν μπορείς μόνο να τ' αγαπήσεις. Θα το λατρέψεις……….
Οι επισκέπτες την χαρακτήρισαν «ένα μικρό παράδεισο».
Μάλλον όχι άδικα.
Όσοι έζησαν έστω και για λίγες ημέρες στο νησί μίλησαν για ζεστή φιλοξενία, χαρούμενα και καλοκάγαθα πρόσωπα, μυρωδιές και συναισθήματα που δεν τα είχαν ξαναζήσει ποτέ.
Πολλοί εξ αυτών μίλησαν για ήρεμες διακοπές, στιγμές πραγματικής χαλάρωσης, καταγάλανα νερά, ειδυλλιακό περιβάλλον, ρομαντικά ηλιοβασιλέματα ……
Άλλοι πάλι για ξέφρενο γλέντι και διονυσιακές εορτές με άφθονο ποτό και χορό …..
Αυτή είναι η Κέρκυρα !!!!!
Αυτοί είναι οι Κερκυραίοι !!!!!
Σ' αυτό το νησί κανείς δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος στα δρώμενα και κανείς δεν θα φύγει δυσαρεστημένος.
Ίσως μεγάλο ρόλο να παίζει το φυσικό περιβάλλον, ίσως η διαφορετική φιλοσοφία των κατοίκων.
Τελικά ένα είναι σίγουρο. Ο ξένος εδώ θα γίνει ντόπιος. Θα αισθανθεί το νησί δικό του. Θα μπει στην Πόλη της Κέρκυρας για να πιεί τον καφέ του και ξαφνικά θα ζήσει το όνειρο. Θ' αλλάξει εποχή. Θα νομίσει πίνοντας τον καφέ του κάτω από τις καμάρες του «Λιστόν» ότι δίπλα του θα καθίσει για τον καφέ της η «Σίσσυ με τον Κάιζερ».
Θα επισκεφθεί τα μουσεία, τις βιβλιοθήκες, τις εκκλησίες με τις πανέμορφες τοιχογραφίες τους, τα γραφικά ταβερνάκια. Θα ψωνίσει από τα καταστήματα και κουρασμένος το μεσημέρι θα απολαύσει την «παστιτσάδα» του στο παραδοσιακό ταβερνάκι.


Η Κέρκυρα είναι το βορειότερο από τα μεγάλα νησιά του Ιονίου πελάγους και το δεύτερο σε έκταση μετά την Κεφαλλονιά, τη Ζάκυνθο, την Λευκάδα, τους Παξούς, την Ιθάκη και τα Κύθηρα ανήκει διοικητικά στο σύμπλεγμα των Επτανήσων, ενώ μαζί με τους Παξούς, τους Αντίπαξους, τους Οθωνούς, την Ερεικούσσα και το Μαθράκι αποτελεί τον ομώνυμο νομό. Βρίσκεται στο στόμιο της Αδριατικής θάλασσας και σε μικρή απόσταση από τις ηπειρωτικές ακτές της Ελλάδας και της Αλβανίας, με τις οποίες ήταν παλαιότερα ενωμένη. Το βόρειο τμήμα της, στο ακρωτήριο του Αγίου Στεφάνου, απέχει μόλις 2,5 χλμ. από τα απέναντι παράλια της Αλβανίας. Έχει έκταση 592 τ.χλμ. και πληθυσμό 92.000 κατοίκους.


Αρκετά τα ξενοδοχεία στην Κέρκυρα, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα κάμπινγκ. Η συνεχώς αυξανόμενη τουριστική κίνηση μετατρέπει το νησί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε μια πολύβουη κυψέλη, όμως υπάρχουν πάντοτε απόμερες γωνιές που αντιστέκονται στις σύγχρονες εξελίξεις και διατηρούν την αυθεντικότητά τους.
Σ' αυτές τις απόμερες γωνιές, η γαλήνια ατμόσφαιρα του τοπίου φέρνει την γη πιο κοντά στον ουρανό και οι μυρουδιές του αέρα γίνονται σημάδια της θεϊκής παρουσίας.
Σε μια τέτοια γωνιά, στο γραφικό και ιστορικό χωριό του Αγίου Μάρκου, φτιάξαμε και το ξενοδοχείο Corfu Secret ... Ένα ρομαντικό ξενοδοχείο, το οποίο ανήκει στις κατηγορίες Ξενοδοχεία Κέρκυρας και Boutique Hotels